fbpx
TOP
Image Alt

Avontuurlijke kitesurf vakanties | KitePlus

Veilig op kitesurfvakantie in 2021? Het kan…

Reizen is niet meer evident. Met wisselende regulering en een individuele regulering per land, is het niet makkelijk meer te reizen. Kan je op kitesurfvakantie in 2021? Jawel, mits de nodige voorzorgsmaatregelen.

De huidige regulering

Met de zomer in het zicht zien we versoepelingen in sneltempo toegepast worden. Vaccinaties gaan sneller vooruit en ook het algemene klimaat komen de COVID cijfers ten goede. We rekenen dus op een verderzetting van versoepelingen waardoor we wel degelijk op vakantie kunnen.

Reizen van en naar het buitenland vanuit België MAG! De huidige regulering stelt hier wel enkele voorwaarden voor op:

  • Verblijf je langer dan 48u in het buitenland, dan moet men ten laatste 48u voor terugkomst het Passenger Locator Form invullen.
  • Bij terugkomst van een risico-zone; moet men op dan 1 en 7 van de quarantaine getest worden. Hiervoor ontvangt men communicatie per sms.
  • Quarantaine is verplicht bij terugkomst vanuit een risicozone. 10 dagen lang of tot een tweede negatieve test (na dag 7)

Informatie in verband met reisadvies in België.

Reizen naar het buitenland, meer bepaald Kroatië MAG! De huidige regulering in Kroatië gaat als volgt:

  • Men moet een negatieve PCR test kunnen voorleggen bij aankomst om zonder quarantaine het land binnen te mogen.
  • Bij geen negatieve PCR test, moet er op eigen kost één gedaan worden in Kroatië. Tot een negatieve uitslag moet je in quarantaine op je bestemming.
  • Men moet geen test afleggen bij een vaccinatie-bewijs na je tweede vaccinatie.

Informatie van de Belgische ambassade in Kroatië.

Vervoer

Voor het vervoer (met de auto of het vliegtuig) heeft men een negatieve PCR test nodig van minder dan 48u oud. Deze worden opgevraagd bij de grensposten (auto) of op het vliegveld.

Bij het reizen per vliegtuig (van bv. Brussel of Zaventem) moet men verplicht op de vlieghaven nog een sneltest laten uitvoeren.

Op locatie

Op locatie gelden, net zoals in België, algemene maatregelen. Momenteel zijn deze in Kroatië:

  • Mondmasker verplicht in gesloten ruimtes
  • Mondmasker verplicht in openbare ruimtes waar geen 1,5m afstand bewaard kan worden
  • Geen alcohol verkoop na 22u
  • Lokale beperkingen op sluitingsuren voor horeca

Wat voor KitePlus?

Wij zoeken bewust de rustige en veilige spots uit. Het nieuwe reizen zal terug meer draaien om lokale, kleine en authentieke ervaringen eerder dan het massatoerisme dat we tot voor kort kenden.

Geen giga-hotels, grote restaurants, drukke boulevards… Wel buitenactiviteiten, beachbars met open strand, kleine gemoedelijke diners (buiten) en vooral lekker kitesurfen! Om het helemaal veilig te houden, is een rit met de auto aan te raden.

Vliegen doe je naar onze locatie, Blace in Kroatië, wel via één van de kleinste luchthavens: Deurne (Antwerpen). De vluchten van Tui brengen je elke maandag en vrijdag van en naar Split. Beide kleine, rustige en vlotte luchthavens. Check de ticketprijzen hier meteen bij Tui. Met wat geluk vind je nog wat last-minute aanbiedingen.

Conclusie

Reizen met KitePlus of andere kleine touroperators kan best veilig. Indien negatief reisadvies zijn de meeste operators bereid de gemaakte kosten terug te vorden, inclusief KitePlus. Houd rekening met de meest recente regulering. Voor België vind je de regels hier. Voor de lokale regels in Kroatië kan je hier terecht.

Je kitevakantie boeken? Laat ons hier een berichtje en we bezorgen je een offerte op maat. Of bekijk onze tarieven hier.

Veel reisplezier deze zomer, houd het veilig.

KitePlus.