fbpx
TOP
Image Alt

Blace, Kroatië

Blace is een klein en charmant dorpje aan de monding van de rivier Neretva. Het kleine kust-dropje ligt in het zuiden van Dalmatië in Kroatië. In Blace vinden we het authentieke en charmante Kroatië terug. De locals zijn dol op hun gasten, en andersom.

Met z’n 200 inwoners vind je in Blace nog de échte Kroaatse sfeer. Met local food en enkele enorm gezellige bars met zicht op de Adriatische zee. Er zijn geen hotels te bespeuren. Verblijven doen we in appartementen van locals.

Bereikbaarheid

Blace ligt op zo’n 1700 km van België. Wij maken de trip altijd met de wagen. De trip van België naar Dalmatië brengt je langst geweldige plaatsen. Het Zwarte Woud, Graz, het prachtige Slovenië en de mooiste plekken van Kroatië. Meer over de road trip naar Blace vind je hier.

Voor zij die geen zin hebben in een road trip naar Blace is er het vliegtuig. Er zijn frequente vluchten vanuit Antwerpen, Brussel of Eindhoven naar Split. Je kan op KitePlus rekenen om je op te pikken en af te zetten aan het het vliegveld in Split.

Neretva The Valley of Life

Blace is gelegen in de Neretva vallei. Ook wel eens ‘The Valley of Life’ genoemd. De uiterst vruchtbare grond zorgt voor talrijke landbouwvelden waar mandarijnen, vijgen, olijven en tal van andere citrusvruchten en groenten groeien. Tijdens ons verblijf dompelen we jullie dan ook onder in de lokale gastronomie.

De plek is weinig gekend bij ons, in België of Nederland. Slovenen en Kroaten uit het binnenland vinden vlot de weg naar deze regio voor tal van redenen. Kiters, vissers, natuurliefhebbers of avonturiers, iedereen kan z’n hart op halen in The Valley of Life.

KitePlus Appartement

Voor onze KitePlus vakantie voorzien we ons eigen appartementencomplex. Deze zijn gelegen op de rand van Blace, met zicht op het dorp en haar kustlijn. Hier kunnen jullie genieten van welverdiende rust na het kiten, lekkere ontbijtjes met zicht op het water of misschien wel een frisse ochtendduik.

We hebben 7 appartementen. Hiervan zijn er 6 geschikt voor 2 + 1 personen (dubbel bed + zetelbed) en 1 appartement voor 4 + 1 personen (2 x dubbelbed + zetelbed). Elk appartement heeft zicht op zee.

Praktisch

Blace en de surfspot zijn niet toegankelijk met het openbaar vervoer. Er zijn twee kleine supermarktjes in het dorpje op wandelafstand. Grote supermarkten vinden we op 10 minuutjes rijden van ons verblijf. KitePlus kan je helpen met boodschappen doen in de grote supermarkten als je ervoor kiest geen auto te huren of met de wagen te komen. Verder is een fiets ruim voldoende als vervoer ter plaatse.

Voor reizigers per vliegtuig: een auto huren is het makkelijkst. We kunnen shuttle services aanbieden vanaf € 120 (enkele rit tussen verblijf en vlieghaven Split of Dubrovnik). Ter plaatse is het huren van een fiets wel aan te raden. Dit kan vanaf € 10 per dag